Parijs, de stad van contrasten ...

Parijs, de stad van contrasten ...

Kennen jullie het gevoel...

Ken je het gevoel dat je net als een schoolkind ongedurig bent, de dagen aftelt en samen met je dochter uitkijkt naar een veelbelovend weekend? Wel dat gevoel hadden mijn dochter en ik!

Want na een tweetal tripjes naar Parijs waar we veel cultuur opsnoven, was het toch eindelijk tijd voor de fashion en de trends. Dat het niet allemaal glitter en glamour is in het leven, werd nogmaals eens bevestigd bij het binnenrijden van Parijs. De stad van de grote contrasten, dit was ooit mijn eerste indruk en opnieuw kreeg ik deze bevestiging. Confronterend...

Avenue Montaigne

Zeker als je dan een paar uur later in de Avenue Montaigne loopt en de grote merken zoals Dior, Chanel, Versace, Gucci, Prada,... kunt aanschouwen. Ja inderdaad aanschouwen, windowshopping en hier en daar een kleine glimp opvangen van deze grote modehuizen was eigenlijk al indrukwekkend genoeg. Toch moet ik bekennen dat ik in stilte genoot, mijn mond geregeld letterlijk eens open viel van al het moois dat ik zag. De kwaliteitsvolle stoffen, het kleurenpalet, het etaleren, de ontvangst,... ja ik voelde veel waardering voor 'de créateurs'. Moeilijk te omschrijven wat er dan allemaal in je hoofd komt, maar één ding is zeker, ik slorp op en sla op. Patronen, kleuren, figuren, vormen, materialen,... zijn gezien, worden opgeslagen en later op het juiste moment opnieuw opgehaald!

Galeries Lafayette

Toen we dan enkele uren later in Galeries Lafayette werden 'losgelaten' werd dat alleen maar aangevuld.

Mijn dochter kon een tijdje genieten van personal shopper Katrien en we werden er alleen maar blij van. Haar bohemienstijl werd bevestigd en we genoten van elke tip en elke suggestie, van het oppimpen van kledij, tot de toevoeging van een minder gekend kleur.

Dat we moe en voldaan, na een lekker diner, uitgeteld gingen slapen, is overbodig te vermelden.

Maar 's anderdaags waren we terug vlug paraat, al hadden we pijnlijke voetjes. Een bezoek aan Le Marais stond op het programma.

Le Marais

Hier hadden we ontzettend naar uitgekeken! De tentoonstelling van juwelen die het bezoek aan Le Marais vooraf ging, was natuurlijk een topper. Zo verrassend om te zien hoe over de jaren heen juwelen (bijna) kledingstukken waren en gaandeweg evolueerden naar subtiele accenten als toevoeging op je outfit.

Vaak wordt Le Marais aangeduid als het 'oude Parijs', het straalt een charme van weleer uit. Geplaveide straten kronkelen door een duizelingwekkend netwerk van verborgen (piep)kleine winkeltjes met een pracht aan alternatieve juweelkunst en mode. Dat we daar ons hartje konden ophalen, is overbodig te vermelden...

We zagen er zo'n mooie handgemaakte kledij, sjaals, juwelen... Onze voeten waren kapot gelopen, de tijd was immers kort, maar de gulzigheid groot.

Eén ding staat vast, daar moeten we nog eens naartoe. Wat ik allemaal heb weerhouden en ook nog aan het verwerken ben van deze fashiontrip, zal zeker zijn sporen laten in het La Petite Rooze verhaal.

Mijn dank gaat zeker uit naar de dames La Patka en de boeiende gepassioneerde dames.

1 april 2017

Terug naar overzicht