Winkel La Petite Rooze

Jaren geleden dacht ik heel goed na over waar ik mijn winkel zou opstarten. De locatie was voor mij een lange denkoefening om dicht bij mezelf te beslissen dat ik een aanbouw bij mijn eigen veilige thuishaven wilde laten bouwen. Een gewaagde en gedurfde beslissing maar vanuit het geloof dat wie mijn zaak wilde leren kennen, daarvoor de moeite ging doen zich te verplaatsen om een bezoekje te brengen. De winkel is niet ver gelegen van de Koppenberg, in de Vlaamse Ardennen en op een viertal km van het centrum van Oudenaarde. 

Van bij de start voelde ik aan dat leven, wonen en werken als het ware één geheel diende te zijn om mijn La Petite Rooze verhaal goed uit te bouwen. De integratie in mijn gezinsleven met mijn man en dochter voelde aan als een must. Dit maakt immers een onlosmakelijk deel uit van mijn zijn, rust en ruimte en een plek waar ik me heel goed en veilig voel. 

De inrichting van mijn winkel is zoals ik het graag heb. Moderne elementen maar ook oude meubeltjes die na een restauratiebeurt hun weg vonden, ademen een huiselijke landelijke sfeer uit. Ik hou ervan om op brocantemarktjes te vertoeven en ook mijn presentatiemateriaal zijn door de jaren heen verzamelde items die mijn collecties tot leven brengen. 

Klanten vertellen mij dat het een fijne plek is om te vertoeven, te snuisteren, te genieten en te beleven. Ik hoor dikwijls de feedback dat mijn winkel eerder een belevingswinkel of inspiratieshop is.

Even op adem komen, een babbeltje slaan, rust en ruimte creëren en vooral het gevoel welkom te zijn dat wil ik uitstralen. 

Maar de winkel is ondertussen niet alleen een plek voor de particuliere klant maar ook voor de professionele klant. Er gebeuren veel gesprekken tot verbindend samenwerken met de professionele klant in de belevingswinkel. Ook op dat vlak differentieer ik mij omdat ik zeker niet de typische groothandelwinkel ben waar zaakvoerders de gewoonte hebben om te shoppen.

De winkel wordt na elk seizoen helemaal heringericht en tussentijds heel veel aangevuld zodanig dat het altijd opnieuw een andere beleving is. 

Ik ontvang graag klanten en elke week is de winkel op vaste tijdstippen open nl. woensdagnamiddag, vrijdag en zaterdag van 10 uur tot 18 uur. Er kan ook steeds gevraagd worden om op afspraak langs te komen.

Er zijn ook met regelmaat opendeurdagen, snuisterweekends, open zondagen, ... Dit wordt via sociale media gecommuniceerd.

Heb je goesting om mijn winkel te leren kennen, mij te ontmoeten of misschien te komen kijken of La Petite Rooze een merk kan zijn dat je in je eigen zaak bijkomend kan aanbieden dan ben je van harte welkom!

Terug