Winkel La Petite Rooze

Rita vertelt dat ze jaren geleden heel goed nadacht over waar ze haar winkel zou opstarten. De locatie was voor haar een lange denkoefening om dicht bij haarzelf te beslissen dat ze een aanbouw bij haar eigen veilige thuishaven wilde laten bouwen. Een gewaagde en gedurfde beslissing maar vanuit het geloof dat wie haar zaak wilde leren kennen, daarvoor de moeite ging doen zich te verplaatsen om een bezoekje te brengen. De winkel is niet ver gelegen van de Koppenberg, in de Vlaamse Ardennen en op een viertal km van het centrum van Oudenaarde. 

Van bij de start voelde ze aan dat leven, wonen en werken als het ware één geheel diende te zijn om haar La Petite Rooze verhaal goed uit te bouwen. De integratie in haar gezinsleven met haar man en dochter voelde aan als een must. Dit maakt immers een onlosmakelijk deel uit van Rita haar zijn, rust en ruimte en een plek waar ze zich heel goed en veilig voelt. 

De inrichting van haar winkel is zoals Rita het graag heeft. Moderne elementen maar ook oude meubeltjes die na een restauratiebeurt hun weg vonden, ademen een huiselijke landelijke sfeer uit. Rita houdt ervan om op brocantemarktjes te vertoeven en ook haar presentatiemateriaal zijn door de jaren heen verzamelde items die haar collecties tot leven brengen. 

Klanten vertellen haar dat het een fijne plek is om te vertoeven, te snuisteren, te genieten en te beleven. Ze hoort dikwijls de feedback dat haar winkel eerder een belevingswinkel of inspiratieshop is.

Even op adem komen, een babbeltje slaan, rust en ruimte creëren en vooral het gevoel welkom te zijn dat wil Rita uitstralen. 

Maar de winkel is ondertussen niet alleen een plek voor de particuliere klant maar ook voor de professionele klant. Er gebeuren veel gesprekken tot verbindend samenwerken met de professionele klant in de belevingswinkel. Ook op dat vlak differentieert Rita zich omdat ze zeker niet de typische groothandelwinkel heeft waar zaakvoerders de gewoonte hebben om te shoppen.

De winkel wordt na elk seizoen helemaal heringericht en tussentijds heel veel aangevuld zodanig dat het altijd opnieuw een andere beleving is. 

Rita ontvangt graag klanten en elke week is de winkel op vaste tijdstippen open nl. woensdagnamiddag, vrijdag en zaterdag van 10 uur tot 18 uur. Er kan ook steeds gevraagd worden om op afspraak langs te komen.

Er zijn ook met regelmaat opendeurdagen, snuisterweekends, open zondagen, ... Dit wordt via sociale media gecommuniceerd.

Heb je goesting om haar winkel te leren kennen, Rita te ontmoeten of misschien te komen kijken of La Petite Rooze een merk kan zijn dat je in je eigen zaak bijkomend kan aanbieden dan ben je van harte welkom!

Terug