Keer terug

La Petite Rooze het verhaal ...

Begin 2018 bracht Rita de babylijn Liena op de markt. De naam van de collectie verwijst naar het koosnaampje voor Elien, de dochter van Rita. 

Liena bestaat uit enkele tijdloze items in basissteken die Rita combineerde met eigen ontwikkelde steken en patronen. Door hun hoge kwaliteit zijn het echte pronkstukken. Hopelijk worden deze unieke stukken generatie na generatie gekoesterd.

De babylijn Liena krijgt vleugels en wordt Liena Babylifestyle. In 2020 is er een eigen platform ontwikkeld  waar je kan kennis maken met de Liena collectie.  

Van de sjaallijn Liza krijg je tijdens de herfst- en winterperiode warm. Prachtig gehaakte sjaals, mutsen en haarbanden.

In iedere sjaal schuilen uren liefde voor verfijnd handwerk. Nonchalant of op een leuke manier geknoopt, hoe jij je sjaal ook draagt, deze sjaals voelen roomzacht aan.

Omdat Elien, dochter van Rita, houdt van haarbanden, werd ook hier aan gedacht. Ook de mutsen met pompon zijn enorm gegeerd.

"Deze twee bijkomende verhaallijnen vormen samen een belangrijke aanvulling op de juwelencollecties als op de kleinere gehaakte accessoires van het merk La Petite Rooze. Haakwerk kan ook modieus en chic zijn."

Begin 2019 lanceerde Rita de doopsuikerlijn Linne. Jaren ervaring met grafische bureaus en verkooppunten hielpen haar bij het uitwerken van een eigen lijn. Die doopsuikerlijn is nog in opbouw en wordt systematisch aangevuld met nieuwe concepten. In deze blog lees je alles over de visie, het concept en de manier van werken. 

Tijdens het voorjaar 2019 werd ook de accessoirelijn Lia verder aangevuld met nieuwe items zoals ritszakjes, pennenzakjes, kleine beugels ...  Hier speelt Rita met kleur en een diversiteit aan haaksteken.

Rita is telkens weer verwonderd over hoe haar creaties dienen om mooie momenten te vieren. Een vriendschap, een geboorte, Moederdag, ... zijn dikwijls gelegenheden waarbij ze als maker aanvoelt dat klanten haar handgemaakte juwelen en accessoires kopen om als uniek geschenk te dienen.

Heel spontaan schreef ze dit gevoel neer in 'het mooiste aan geschenkjes geven' .

Verfijnd maatwerk en verkooppunten

De bestaande collecties zijn basiscollecties. Heel vaak wordt er naar maatwerk gevraagd.
In overleg met het verkooppunt kiest Rita een collectie en stelt ze een geheel eigen kleurenpalet samen. De winkels appreciëren dit handwerk op maat. Op deze manier ontstaat er een mooie verbinding tussen de stijl van de dame van het verkooppunt en de passie van Rita.

Rita is ook kleur- en stijlconsulente.

Klanten die twijfelen over de kleur of vorm van een bepaald juweel, krijgen persoonlijk advies en gaan zo naar huis met iets wat perfect bij hen past.

Haar bijdrage in het boek 'Kleur' van Nadine De Deken waarbij ze juwelen ontwierp voor elk kleurentype is daar een mooi voorbeeld van. Haar ervaring en opgebouwde kennis geeft ze door in haar workshops en coachings.

"Bij het kiezen van een of meerdere juwelen hebben wij altijd aandacht voor de klant haar persoonlijkheid. Enkel zo kan ze op haar eigen unieke manier schitteren."

Ook al is Rita, het kloppend hart van La Petite Rooze, toch is dit merk La Petite Rooze niet alleen een ode aan fijn haakwerk. Het is ook een ode aan haar man en dochter die de familienaam De Rooze dragen. Zelf spreekt ze van een late roeping, maar wel eentje die ze met veel passie vervult.

Vandaag vind je La Petite Rooze in haar eigen winkel in Oudenaarde maar ook in meer dan 25 welgekozen verkooppunten. Samen met haar helpende handen creëert ze steek per steek, parel per parel de mooiste juwelen en accessoires.

"Little things make big things happen. En dat klopt helemaal bij La Petite Rooze, met iets fijn en soms heel klein, dragen wij bij aan heel wat mooie momenten."

Haar liefde voor handwerk erfde ze van haar vader, die werkte in de textielindustrie. Tijdens de hoogdagen van de textielsector stond hij erop dat zijn maatpakken door de kleermaker werden gemaakt. Zijn oog voor detail en respect voor puur vakmanschap leven voort in de manier waarop Rita voor La Petite Rooze creëert.

Voel je je verbonden met dit mooie verhaal?

Snuister dan alvast online in onze verhaallijnen en collecties en kom langs in onze winkel in Oudenaarde om ons verhaal in het echt te ervaren. Woon je niet in de buurt?

Rita is elke maand aanwezig in de Kidsunit (Trade Mart te Brussel), maak bij voorkeur een vrijblijvende afspraak. Rita ontvangt jullie graag.

Enjoy the story of La Petite Rooze!!