Keer terug

La Petite Rooze het verhaal ...

Luxury Handmade Crochetwear by La Petite Rooze

Begin 2018 werd de babylijn Liena op de markt gebracht. De naam van de collectie verwijst naar het koosnaampje van Elien, de dochter van Rita die La Petite Rooze opstartte. 

Liena bestaat uit enkele tijdloze items in basissteken die Rita combineerde met eigen ontwikkelde steken en patronen. Door hun hoge kwaliteit zijn het echte pronkstukken en kunnen we alleen maar hopen dat ze generatie na generatie gekoesterd zullen worden. De babylijn Liena is onderverdeeld in de Romantic, Nature, Bear, Ocean Blue, Cream Soft en Spring Vibes en spreekt daardoor de toekomstige mama's, de meters of al wie op zoek is naar een uniek en origineel cadeautje aan. 

Sjaallijn Liza 

In de herfst- en winterperiode omhullen we je in warmte met onze collectie gehaakte sjaals, mutsen en haarbanden.

In iedere sjaal schuilen uren liefde voor verfijnd handwerk. Nonchalant of op een leuke manier geknoopt, hoe jij je sjaal ook draagt, deze sjaals voelen roomzacht aan. Rita haar dochter Elien heeft een voorliefde voor haarbanden en ook daar werd werk van gemaakt. Maar ook de mutsen met pompon zijn enorm gegeerd.

"Deze twee bijkomende verhaallijnen vormen samen een belangrijke aanvulling op de juwelencollecties als op de kleinere gehaakte accessoires van het merk La Petite Rooze. Haakwerk maken we opnieuw modieus en chic."

Begin 2019 werd ook de doopsuikerlijn Linne gelanceerd. Jaren ervaring met grafische buro's, verkooppunten,... zorgden voor het uitwerken van een eigen lijn. Dit is nog in opbouw en wordt systematisch aangevuld met nieuwe concepten. In een blogbericht is alles te lezen over de visie, het concept en de werkwijze. 

Tijdens het voorjaar 2019 werd ook de accessoirelijn Lia verder aangevuld met nieuwe items zoals ritszakjes, pennenzakjes, ... waarbij werd gespeeld met kleur en een diversiteit aan haaksteken.

Rita is meermaals verwonderd over hoe haar handgemaakt een bijdrage heeft om mooie momenten te vieren. Een vriendschap, een geboorte, een moederdag, ... zijn dikwijls gelegenheden waarbij ze als maker aanvoelt dat klanten haar uniek handgemaakt willen inzetten. 

Zeer spontaan ontstond het schrijven van een blog over 'het mooiste aan geschenkjes geven'. Dicht bij haarzelf omschreef ze hoe deze verbintenis ontstaat.

 

Verfijnd maatwerk en verkooppunten

Dankzij het tijdloze karakter bieden de bestaande collecties heel wat mogelijkheden voor maatwerk.
In overleg met het verkooppunt kiezen we een collectie en stellen we een geheel eigen kleurenpalet samen. Zij appreciëren ons handwerk en die gedeelde passie leidt altijd weer tot iets heel bijzonders.

Rita is "Kleur- en Stijlconsulente". Klanten die twijfelen over de kleur of vorm van een bepaald juweel, krijgen persoonlijk advies en gaan zo naar huis met iets wat ze echt kunnen dragen.

Haar bijdrage in het boek 'Kleur' van Nadine De Deken waarbij ze juwelen ontwierp voor elk kleurentype is daar een mooi voorbeeld van. Haar ervaring en opgebouwde kennis geeft ze door in haar workshops en coachings.

"Bij het kiezen van een of meerdere juwelen hebben wij altijd aandacht voor de klant haar persoonlijkheid. Enkel zo kan ze op haar eigen unieke manier schitteren."

Rita, het kloppend hart van La Petite Rooze

La Petite Rooze is niet alleen een ode aan fijn haakwerk, maar ook aan Rita's man en dochter, die de familienaam De Rooze dragen. Zelf spreekt ze van een late roeping, maar wel eentje die ze met veel passie vervult.

Vandaag is Rita haar merk verkrijgbaar in haar eigen winkel én in meer dan 20 welgekozen verkooppunten. Samen met haar helpende handen creëert ze steek per steek, parel per parel de mooiste juwelen en accessoires.

"Little things make big things happen. En dat klopt helemaal bij La Petite Rooze, met iets fijn en soms heel klein, dragen wij bij aan heel wat mooie momenten."

Haar liefde voor handwerk heeft ze geërfd van haar vader, die werkte in de textielindustrie. Tijdens de hoogdagen van de sector stond hij erop dat zijn maatpakken werden gemaakt door de kleermaker. Zijn oog voor detail en respect voor puur vakmanschap leven voort in de werkwijze van La Petite Rooze.

Voel je je verbonden met ons verhaal?

Snuister dan alvast online in onze verhaallijnen en collecties en kom langs in onze winkel in Oudenaarde om ons verhaal in het echt te ervaren. Woon je niet in de buurt? In het najaar staat Baby Days en het retailevent Kids World days op het programma. Rita ontvangt jullie graag.

Enjoy the story of La Petite Rooze!!