Keer terug

La Petite Rooze het verhaal ...

Begin 2018 bracht Rita de babylijn Liena op de markt. De naam van de collectie verwijst naar het koosnaampje voor Elien, de dochter van Rita. 

Liena bestaat uit tijdloze items in basissteken die Rita combineerde met eigen ontwikkelde steken en patronen. Door hun hoge kwaliteit zijn het echte pronkstukken. Hopelijk worden deze unieke stukken generatie na generatie gekoesterd.

De babylijn Liena krijgt vleugels en wordt Liena Babylifestyle. In 2020 is er een eigen platform ontwikkeld  waar je kan kennis maken met de Liena collectie.  De nieuwe collectie 2020 is gelanceerd met een nieuwe aanvulling van stoffen kleertjes. Met regelmaat worden nieuwe items toegevoegd en in 2021 werd het assortiment uitgebreid met producten in het domein van verzorgen en slapen van de baby.

"Deze bijkomende verhaallijn vormt een belangrijke aanvulling op de kleinere gehaakte accessoires van het merk La Petite Rooze. Haakwerk kan ook modieus en chic zijn."

De accessoirelijn Lia  heeft een eigen identiteit en stijl en er worden zeer unieke items ontworpen zoals portemonneetjes, sleutelhangers, ritstasjes, toilettasjes, enz... De accessoirelijn Lia kan ook worden ingezet in het babymerk Liena.

Verfijnd maatwerk en verkooppunten

De bestaande collecties zijn basiscollecties. Rita wenst een eigentijds concept op de markt te brengen door haar Lienacollectie te profileren als uniek maatwerk in je zaak. Beperkte oplage, duurzaam, kwaliteitsvol en betaalbaar zijn hierbij de rode draad. Indien gewenst wordt de lijn van het maatwerk zelfs tot bij hun particuliere klanten doorgetrokken.

De zaakvoerder krijgt inspraak en kan mee bepalen welke items er voor de zaak worden gemaakt. De Lienacollectie kent reeds presentaties in babyspeciaalzaken waar Rita zeer fier op is. Aankleding van een park of inrichting van een babykamer met de nodige textielproducten die voldoen aan de TOG-waarden behoren tot de mogelijkheden 

In haar showroom kan je de sfeer en beleving opsnuiven van het Lienaverhaal en zo de passie van Rita voelen. De verkooppunten appreciëren dit maatwerk en er komen in deze verbinding en wisselwerking zeer mooie projecten tot stand.

Rita is ook kleur- en stijlconsulente. Een achtergrond die haar ook sterk maakt in de maatwerkconcepten.

Ze werkte ook mee aan het boek 'Kleur' van Nadine De Deken.

Het maken van juwelen, passend bij het kleurtype van elke dame, was een uitdrukkelijke sterkte. Door de heroriëntering van haar merk, is het ontwerpen en maken van juwelen minder aan de orde sinds 2021.

Ook al is Rita, het kloppend hart van La Petite Rooze, toch is dit merk La Petite Rooze niet alleen een ode aan fijn haakwerk, maatwerk en afwerking tot in het kleinste detail. Het is ook een ode aan haar man en dochter die de familienaam De Rooze dragen. Zelf spreekt ze van een late roeping, maar wel eentje die ze met veel passie vervult.

Vandaag vind je La Petite Rooze en de Liena by La Petite Rooze in diverse verkooppunten. Samen met haar helpende handen creëert ze de accessoires en de babylijn Liena. Vanaf 2021 maakt ze de volledige overstap naar de B2B verkoop en komt de focus op de Liena by La Petite Rooze en haar accessoirelijn Lia. 

"Little things make big things happen. En dat klopt helemaal bij La Petite Rooze, met iets fijn en soms heel klein, dragen wij bij aan heel wat mooie momenten."

Haar liefde voor handwerk erfde ze van haar vader, die werkte in de textielindustrie. Tijdens de hoogdagen van de textielsector stond hij erop dat zijn maatpakken door de kleermaker werden gemaakt. Zijn oog voor detail en respect voor puur vakmanschap leven voort in de manier waarop Rita voor La Petite Rooze creëert.

Voel je je verbonden met dit mooie verhaal?

Snuister dan alvast online in onze verhaallijnen en collecties of kom langs in onze showroom te Brussel en kom ons verhaal in het echt ervaren. Rita is elke laatste maandag van de maand aanwezig in de Kidsunit (Trade Mart te Brussel) en maak bij voorkeur een vrijblijvende afspraak. Rita ontvangt jullie graag.

Enjoy the story of La Petite Rooze!!