Kom je mee genieten tijdens de opendeurweekends?

Kom je mee genieten tijdens de opendeurweekends?


Qtime met de dochter

Vorige zondag was het tijd voor een dagje Qtime met dochter Elien. We hadden een uitstapje naar Antwerpen gepland. Antwerpen is voor ons nog vrij onbekend, want we verkiezen meestal Gent, de stad waar ik eerder mijn hart aan heb verloren. Toch was het bezoekje echt wel de moeite waard !

We waren in onze nopjes toen we in de zijstraten de kleinere winkeltjes ontdekten, waar de dame of heer zelf in de zaak staat en met passie de klanten ontvangt. Ja, daar heb ik een zwak voor... En net die winkels maken volgens mij zeer bewust hun overgang van eerdere collecties naar hun nieuw verhaal, waarbij ze zorgvuldig en met passie voor hun zaak hun collecties hebben gekozen en deze zorgvuldig stap voor stap in hun winkel integreren.

Ik heb meteen al mijn zintuigen op scherp gezet. De boost van energie daarna was er eentje om u tegen te zeggen. Mijn winkeltje heeft dit ondertussen geweten, want ook ik maak zeer bewust de overgang van het winterverhaal naar het nieuwe verhaal.

De juwelensetjes, haarjuwelen en gehaakte accessoires werden door dochterlief zorgvuldig klaargelegd voor de etalagiste. Een fijn moment om naar uit te kijken, want mijn nieuwsgierigheid borrelt op als ze in een knip aanvoelt waar ik naartoe wil. Als haar wind is uitgewaaid, leeft mijn La Petite Rooze verhaal ...

 

Toppers van het voorjaarsseizoen 2017

Dat er hard is gewerkt met vele uurtjes ontwerpen, haken, fotograferen, website updaten,... dat hoef ik jullie niet te vertellen !! En ook dit seizoen zijn er een aantal toppers ! De collectie Ella, de kindercollectie van La Petite Rooze, kreeg verder vorm met een ruim aanbod aan haarjuwelen (zie vorige blog). Nieuwe gehaakte ritstasje en stropzakjes maken deze collectie af.

Maar graag wil ik de techniek van handgeknoopte kettingen bij de collectie Ella en Rooze in de kijker zetten?

Jullie vragen zich wellicht af, wat deze techniek zo bijzonder maakt. Ik kan jullie wel urenlang en uitgebreid alle technieken van kettingen knopen uitleggen.

Maar dat doe ik bewust niet. Liever wil ik het hebben over wat het knopen van kettingen met mij doet, welk proces hierachter schuilt en vooral welke voordelen het heeft. 

Voordelen van geknoopte kettingen

Geknoopte zoetwaterparelkettingen hebben veel voordelen: ze zijn duurzaam, licht en flexibel om te dragen en afgewerkt stralen ze elegantie en tijdloosheid uit. Het enige nadeel als ik het knopen beperk tot zoetwaterparels dat het kleurenpalet beperkt is en het prijskaartje aan de hoge kant.


De ultieme uitdaging

Het was mijn uitdaging om halfedelstenen te vinden die betaalbaar zijn, waar het manuele proces van het knopen mogelijk was en waarvan een ruimer kleurenpalet beschikbaar is. De zoektocht begon en leidde me naar jadekralen. De experimenteerfase begon ... en snel zag ik dat het goed kwam.

 

Uniciteit en handgemaakt

Het moeilijk te beschrijven gevoel van fluweelzachte kralen die door mijn handen gleden, afgewisseld door een knoop in zijdedraad, die ik met veel precisie en geduld tegen de kraal positioneer ...

Zalig was het gevoel toen de eerste ketting af was, want het beantwoordde aan mijn verwachtingen. Ik had iets unieks en handgemaakt op de markt gezet.

Ondertussen heb ik uren en uren kralen geknoopt, zowel voor de collectie Ella als de collectie Rooze. Mijn tevredenheid tovert spontaan een glimlach van contentement om mijn mond.

Uniek, handgemaakt, in een zacht kleurenpalet, daar ging ik voor. Misschien is jullie nieuwsgierigheid niet meer te stuiten en of je nu particulier of professioneel bent, van harte welkom om kennis te maken met mijn La Petite Rooze verhaal tijdens de opendeurweekends van 17/02 tot en met 19/02 en van 24/02 tot en met 26/02 van 10 uur tot 18 uur.

 

Ik kijk alvast uit naar jullie komst !

11 februari 2017

Terug naar overzicht