My favorite thing in my wardrobe is my jewelry !

My favorite thing in my wardrobe is my jewelry !

Dit is nu echt eens een quote op mijn lijf geschreven...

Maar oei oei, ik heb nog zwaktes, hoor ! Wie weet krijgen ze ooit in mijn La Petite Rooze verhaal nog een plaats.

Kennen jullie het gevoel?

Je watertandt al een tijdje op dat paar oorbellen, je passeert zo 'toevallig' veel langs dat winkeltje, waar ze letterlijk naar je lachen en je bijna smekend vragen 'koop mij dan'.

En dan komt eindelijk dat moment: je stapt de winkel binnen, je past je favorietjes en dan voel je tot in je diepste vezel de teleurstelling 'nee, ze zijn niet mooi, ze passen me niet'. Vreselijk !!

Frustratie alom, gezucht, gepuf en een klein of groot vloekwoordje erbij...

Ohhh zo herkenbaar en wat nu... Als ik merk dat een klant letterlijk de grond heeft voelen schuiven, zet ik bijna automatisch mijn knop 'vragen stellen' aan. Want bij het kiezen van oorbellen zijn een aantal zaken heel belangrijk.

Lezen jullie mee wat er mogelijks allemaal van belang kan zijn en hiermee beweer ik niet over 'de waarheid' te beschikken, maar moet je dit eerder zien als ervaringen die ik heb opgebouwd en die echt ondersteunend zijn in het totaalplaatje.

Kleuren

Vooreerst is zicht hebben op het kleurenpalet dat bij jou past, geen overbodige luxe. Denk dan eens goed na welke kleuren je veel draagt, waar je je goed bij voelt, waar je complimenten over krijgt,...

Gezichtsvorm

Welke gezichtsvorm heb je? Daar ooit als eens bij stilgestaan? Neem een spiegel bij de hand, surf op het internet en volg de nodige tips en je weet het vlug. Daar is maar één leuze, koop oorbellen die net het omgekeerde zijn van je gezichtsvorm. Dan versterk je je gezichtsvorm niet maar integendeel zwak je hem net af.

En wie een ovale gezichtsvorm heeft, you're the lucky one want alles past bij jou met uitzondering van te lange oorbellen.

 

 

Persoonlijkheid

Of je nu een stiller iemand bent of net graag op de voorgrond staat... het belangrijkste is dat jij de oorbellen draagt waar jij je goed bij voelt en die je vrouw-zijn accentueren. Want eerlijk, we hebben toch allemaal onze favorieten in onze juwelenkist liggen.

Haarlengte

Je haarlengte... Tja persoonlijk vind ik dat echt wel een moeilijke en merk ik in de praktijk heel veel dat gewoontes en persoonlijke voorkeur hierbij een rol spelen. Is je haar wat langer dan kun je gerust langere oorbellen dragen maar ook iemand met kort haar kan beeldig staan met lange oorbellen.

Het is geenszins mijn betrachting om volledig te zijn, want de gelegenheid waarvoor de oorbellen moeten dienen, de andere accessoires (andere juwelen, handtassen, sjaals enz.) die je draagt en niet te vergeten je gemoedsstemming bepalen eveneens je keuze.

Mag ik afsluiten met een persoonlijke anekdote?

Ik heb een rond gezicht (nog het meest uitgesproken als de weegschaal niet te beleefd is ;) ) maar ik hou zo ontzettend van bolletjesoorbellen. Ik vind ze fantastisch, je kunt er alle kanten mee uit, vele kleuren, chic, casual, elegant, tijdloos,.. Zo kan ik blijven doorgaan, want ik vind ze de max. En wees gerust, ik doe echt ook mijn best om niet té eigenzinnig te zijn en threaders te dragen met een klein bolletje of een oorhaakje dat wat hoekiger is van vorm. Maar toch liggen ze zo weelderig in mijn juwelenkist...

Maar wie langskomt, krijgt steevast persoonlijk advies. Vanuit de gedachte 'Life's too short to wear boring jewelry', neem ik de tijd om jou te helpen en te adviseren. Samen zoeken we naar het totaalplaatje waar jij je goed bij voelt en waarmee je vooral straalt..

Van harte welkom.

Rita

 

3 maart 2017

Terug naar overzicht