Juwelencollecties La Petite Rooze in lijn met de persoonlijkheid van Rita

Juwelencollecties La Petite Rooze in lijn met de persoonlijkheid van Rita

Vijf jaar La Petite Rooze: dat vieren we met een nieuwe collectie

Vijf jaar. Zo lang is het geleden dat Rita, heel voorzichtig, haar eerste collectie lanceerde. Een klein begin dat meteen leidde naar een groter verhaal. Met een warm hart kent ze vandaag een groep trouwe klanten - van kleine meisjes tot vrouwen - en meer dan vijfentwintig verkooppunten, die vol enthousiasme meeschrijven aan haar La Petite Rooze-verhaal. 

En raad eens? Om die vijf mooie jaren te vieren, lanceert Rita dit jaar een nieuwe collectie in de juwelenlijn Lien: Laure. Een betekenisvolle juwelencollectie voor zelfbewuste vrouwen. Vol enthousiasme vertelt Rita over Laure.

 

De betekenisvolle juwelen van Laure 

Laure belichaamt exact het traject dat ik met La Petite Rooze tot nu toe heb afgelegd. Elk juweel draagt mijn persoonlijkheid, maar ook die evolueert doorheen de jaren.

Ik startte in 2014 met romantische juwelen in haakwerk, voegde daar verfijnde items aan toe en creëerde nog iets later juwelen die een bepaalde elegantie en tijdloosheid uitstralen. En Laure vormt hier de perfecte aanvulling op: zelfbewust, gelijkmoedig en sterk in haar schoenen. 

Voor de collectie Laure stapte ik uit mijn comfortzone en koos ervoor te werken met grotere halfedelstenen. Waarom? Omdat ik voelde dat het goed was.

In hun pracht hebben ze weinig extra franjes nodig en wie erin gelooft, weet dat deze stenen stuk voor stuk een zekere kracht uitstralen en een betekenis met zich meedragen. De halfedelstenen die ik koos, leunen dicht aan bij hoe ik in het leven wil staan. 

Van amazoniet, agaat en amethist tot jade, koraal en hematiet. Die laatste vormt trouwens de verbindende steen doorheen de collectie, want hematiet staat voor zelfrespect en zelfvertrouwen.

De collectie Laure speelt niet alleen met de prachtige kleuren van deze halfedelstenen, die vanuit een verschillend perspectief een rijke kleurendans veroorzaken.

Ook het soort halfedelsteen en de energie die zij meedragen spelen een belangrijke rol. Want als je je er een beetje in verdiept, weet je dat deze halfedelstenen staan voor rust, innerlijke harmonie en evenwicht.

Laure was een pittige collectie om te ontwerpen omdat ze qua techniciteit zo anders ligt. Ik voel dat ik hier echt mijn kunnen en talent mee naar buiten kan brengen, en verheug me erop om je de nieuwe collectie te laten zien.

 

Juwelencollecties in lijn met mijn persoonlijkheid

Met passie en plezier zet ik graag de andere collecties binnen de juwelenlijn Lien in de kijker. Want elke collectie komt voort uit een ander deeltje van mijzelf, een ander stukje Rita. En elke collectie draagt een uniek gevoel uit doordat ik steeds weer een ander aspect van mijn persoonlijkheid in het ontwerpproces leg.

Van mijn lieve, zachte kant tot mijn warm moederhart en zelfs de gewaagde ik die af en toe naar boven komt. Op die manier vertelt La Petite Rooze mijn verhaal, maar ook het verhaal van alle meisjes en vrouwen die mijn juwelen dragen.

Rooze: het bonzende hart van pure romantiek

De juwelencollectie Rooze betekende de start van La Petite Rooze: een stralende juwelencollectie die pure romantiek ademt. Rooze is de spiegel naar mijn warme persoonlijkheid en reflecteert mijn romantische zelf. 

Dat komt terug in de nostalgische retrostijl met bloemendetails in haakwerk en satijn. Het zachte kleurenpalet van roze, blauw en bruin geeft de juwelen een uitstraling vol liefde. De romantische stijl van Rooze vormt het bonzend hart van alle La Petite Rooze collecties: een rode draad die je meteen herkent. 

 

Lorèn: verfijnde details in een zacht kleurenpalet 

Maar naast romantisch ben ik ook heel zorgzaam. Uit die karaktereigenschappen komt Lorèn voort: net zo liefdevol als Rooze, maar zachter en met verfijnde details. De gebruikte kleuren en materialen omarmen tederheid, een gevoel dat ik doorheen mijn leven koester. 

Vooral het haakwerk staat hier centraal, wat je merkt aan de gehaakte bolletjes die steeds terugkomen. Die wollige details in zachte tinten lichtbruin, zalmroze en oudroze maken van Lorèn een verfijnde vrouwelijke collectie. 


Ella: lieve juwelen voor kleine prinsesjes

Ik ben dol op kinderen en mijn moederhart is groot. Daar zit mijn babylijn Liena in vervat, maar het vormde voor mij ook de drijfveer om een juwelencollectie voor jonge meisjes te ontwerpen.

Met de kinderjuwelen van Ella laat ik zelfs de kleinste prinsesjes stralen en daar geniet ik eindeloos van. Dat ik iets voor die meisjes kan betekenen en deel mag uitmaken van hun kostbare herinneringen betekent veel voor mij. Niets zo mooi als een kind zien openbloeien, toch?

De juweeltjes zijn fijn, klein en heel gedetailleerd afgewerkt. Een schattige collectie in donzige kleuren roze, wit, mintgroen en lichtblauw.

En het leukste? In het voorjaar voorzie ik steeds een extra groot aanbod van Ella, om kleine meisjes van een op maat gemaakt juwelensetje te voorzien voor hun communie- of lentefeest - of voor een ander mooi moment. 


Fleur: juwelencollectie voor elegante vrouwen met pit

Fleur is trendy en een durfal. Ze weet wat ze wil en durft om tegen de stroom in te zwemmen. Zo’n kantje heb ik ook: ik durf te springen en mijn ding doen, wat ik met het opstarten van La Petite Rooze ook heb bewezen. 

Deze juwelencollectie staat je toe dappere keuzes te maken in je look. Een gedurfde lijn waar pit en gewaagde kleurencombinaties centraal staan. Maar de verfijnde afwerking met bloemen, blaadjes, veertjes en andere details geven Fleur ook een zachte en tijdloze toets.

Van alle collecties van La Petite Rooze, krijg ik nog steeds de meeste vraag naar Fleur.

 

Briseis: stijlvolle juwelen voor een chique look

Strak, sober en chic. Daar staat Briseis voor, een juwelencollectie die mijn liefde voor elegantie belichaamt. Want zo voel ik mij het mooist: puur, zonder franjes en een tikkeltje mysterieus. 

Lichte en zachte tinten blauw, grijs en groen zorgen voor een moderne en stijlvolle uitstraling. Briseis is geliefd bij vrouwen die kiezen voor tijdloze juwelen en een strakke look. In deze collectie vind je geen kantjes of bloemetjes, wél soms een zachte afwerking met zoetwaterparels. 

 

Ik ben trots, maar ook dankbaar dat ik deze collecties steeds opnieuw aan jullie mag voorstellen. Ontdek ze allemaal in de La Petite Rooze-verkooppunten, inclusief de nieuwe juwelen van Laure. 

Wil je zelf de collecties verkopen in jouw winkel? Neem dan contact op. 

16 augustus 2019

Terug naar overzicht