Het mooiste aan geschenkjes geven...

Het mooiste aan geschenkjes geven...

Eén van de dingen waar ik met La Petite Rooze het meest van geniet, is dat mijn creaties als geschenk worden gegeven. Dat de passie en het gevoel die ik in mijn handgemaakte juwelen en haakwerk stop, overgedragen worden van persoon tot persoon.

Om iets te vieren: een levensjaar, een geboorte of ander goed nieuws. Of als lief gebaar voor mama, zus, vriendin of juf. Dan sta ik graag even stil bij de verschillende emoties die bij het geven van een handgemaakt geschenk komen kijken, en die wil ik graag met je delen.

DANKBAARHEID

Als we een cadeautje krijgen, zeggen we dankjewel. Maar vaak geven we ook net een cadeautje om dankjewel te zeggen. Die cirkel van appreciatie maakt van geschenkjes echte pakjes vol magie, die zowel bij schenker als bij ontvanger niets dan blijdschap en trots waarmaken.

Je dankbaarheid uiten vind ik zo belangrijk. Misschien je mama of oma voor de goede zorg of wijze raad? Of je beste vriendin, omdat ze altijd voor je klaarstaat? Of misschien is het, nu het einde van het schooljaar nadert, het geschikte moment om de juf van je kleintje in de bloemetjes te zetten omdat ze zo'n kanjer van jouw kind maakt? Wie het ook mag zijn, ze zal het zonder twijfel in dankbaarheid aannemen.

Kiezen voor een handgemaakt cadeautje van een kleine onderneming maakt de cirkel nog breder: jij toont je appreciatie voor de inzet van de maker, en Rita is heel erg dankbaar voor jouw vertrouwen en steun.

VERWONDERING 

 'Voor mij?' is zo'n gebruikelijke reactie wanneer iemand jou een cadeautje geeft. Verrast neem je het aan en kijk je wat erin zit. Zo leuk! Of de inhoud nu écht onverwacht kwam of je gewoon ontroerd bent door het gebaar: geschenkjes brengen altijd een vorm van verwondering met zich mee. 

Wat ik ook altijd ontroerend vind, is de verwondering van mensen over het feit dat mijn producten handgemaakt zijn. 'Heb jij dat écht zelf gemaakt?', hoor ik wanneer iemand één van mijn ritstasjes in haar handen neemt.

Authenticiteit verwarmt ons hart, maar we verliezen het zo vaak uit het oog. En dat maakt het juist extra speciaal om een handgemaakt cadeau te geven - een liefdevol alternatief dat veel gevoel in zich draagt.

VERBINTENIS

Door iemand een cadeau te geven, schenk je onbewust een deeltje van jezelf weg. Elke keer dat zij het geschenk in handen neemt, zal ze aan je denken en je een warm hart toedragen voor het lieve gebaar. Met elke attentie geef je een herinnering mee, een verbintenis die jullie relatie versterkt.

De mooie verhalen die Rita mag beluisteren over deze verbintenissen, koestert ze hard.

Daar denkt Rita ook vaak aan wanneer ze haakt en juwelen maakt. Dat ze via de liefde en de zorg die ze in elk item stopt, onvermijdelijk verbonden is met de toekomstige drager/ontvanger. 

Rita koestert dan ook heel hard het verbindend samenwerken met haar verkooppunten omdat ze gelooft dat zij vanuit al deze emoties het La Petite Rooze verhaal verder uitdragen.

EEN UNIEK HANDGEMAAKT CADEAU

Wil je iemand bedanken of gewoon zomaar tonen dat je haar apprecieert? Snuister met een warm hart doorheen de La Petite Rooze collecties, te verkrijgen zowel in de eigen shop als in de verkooppunten.

Mij rest alleen een 'oprechte dankjewel' te zeggen.

Rita

 

22 mei 2019

Terug naar overzicht