Een terugblik op vijf jaar La Petite Rooze

Een terugblik op vijf jaar La Petite Rooze

Een passie voor haakwerk

Het creatieve avontuur van La Petite Rooze is ontstaan vanuit mijn liefde voor verfijnd haakwerk, kleuren, garens en handwerk. Die passie is mij als het ware met de paplepel meegegeven en de samensmelting van al deze elementen zorgde voor het ontstaan van La Petite Rooze. Ik wilde haakwerk van zijn oubollige imago ontdoen en nieuw leven inblazen.

Maar ook mijn eigen zoektocht naar een kwaliteitsvol en betaalbaar merk dat focust op handmade speelde hierin een rol.

De eerste collectie in 2014 vormde het voorzichtige begin van een groter verhaal. Een verhaal waar vandaag - vijf jaar later - een grote groep trouwe klanten en meer dan vijfentwintig verkooppunten vol enthousiasme achter staan. En daar ben ik ontzettend dankbaar voor. 

 

Gestaag recht door zee

Rita valt op door haar rustige en doordachte stijl. Er schuilt in haar een ingetogen kracht die bij veel mensen bewondering oproept. Net zoals in haar handwerk, gaat ze in het uitbouwen van haar merk heel precies en stap voor stap te werk. Belangrijk hierbij is het contact met haar klanten, zowel particulieren als professionals.

Rita luistert oprecht en aandachtig naar de noden en hiaten op de markt, en weet zo vraag en aanbod goed op elkaar af te stemmen. Als geen ander weet ze al haar talenten in te zetten.

Rita: 'Je eigen merk - of beter gezegd droom - uitbouwen is een constante zoektocht. Van bij de start stond kwaliteit centraal. En het vinden van de juiste luxegarens en kwaliteitsvolle materialen vergt niet alleen tijd, maar ook ruimte voor trial-and-error.'

Rita is ervan overtuigd dat je met een duurzame benadering en liefde voor het vak de mooiste dingen kunt verwezenlijken. 'Voor mij draait het echt om het creëren, het maken. Ik haal heel veel plezier uit bezig zijn met mijn handen en het resultaat dat je bekomt met een haakpen en draad.

Maar niet alleen die afgewerkte concepten maken me blij, het contact met de klanten, de vele mooie momenten waar onze juwelen en accessoires deel van uitmaken... dat is mijn drive. Dit elke dag mogen doen is écht fantastisch'.

Om haar verhaal kracht bij te zetten, ging ze op zoek naar gelijkgezinde experten. Mensen die - net zoals haar - aandacht hebben voor kwaliteit en vanuit hun kennis haar konden ondersteunen.

Rita: 'Ik wist meteen dat ik het handwerk in België wilde houden zodra ik de aanvragen niet langer alleen kon waarmaken. Dus ging ik op zoek naar helpende handen die met evenveel passie alles tot in de puntjes afwerken'.

Naast haar team haaksters kan Rita achter de schermen rekenen op ondersteuning van een professioneel webbureau. Maar ook verschillende coaches, een fotografe, vormgeefster, copywriter,... vrienden en familie staan klaar om Rita te helpen.

'Ik ben niet alleen ontzettend dankbaar dat ik dit mag doen, maar ook voor iedereen die de voorbije vijf jaar hebben bijgedragen aan de groei van La Petite Rooze. Zeker de steun van mijn man en dochter betekent veel voor me.'

Het uitbouwen van een droom is niet altijd rozengeur en maneschijn. Het vraagt moed en doorzetting, en daar weet Rita alles van. Sommige beslissingen zijn moeilijk maar elke ervaring of tegenslag zie ik als een deel van het leerproces. Zo werden mijn creaties al meermaals gekopieerd, ondanks mijn merkregistratie.

Maar mijn persoonlijkheid, unieke stijl en passie zijn niet te kopiëren. Daar maak je als ontwerper het verschil. Ik ben ook altijd zonder oordeel of verwijt verder gegaan, en dat is belangrijk om de positieve spirit als solo-ondernemer erin te houden.

Tijdloze verfijning

Rita haar oog voor detail en respect voor puur vakmanschap heeft ze geërfd van haar vader, die werkte in de textielindustrie. Hij liet zijn maatpakken met de hand maken en droeg zo onbewust bij aan Rita's visie van vandaag.

Elk juweel en accessoire straalt pure romantiek uit en geeft je look een elegante touch. Van kleine meisjes tot vrouwen op zoek naar het juiste detail: La Petite Rooze heeft ondertussen heel wat harten veroverd.

Het tijdloze karakter en de kwaliteit van de juwelen, de gehaakte accessoires en de gehaakte sjaals maken van La Petite Rooze een duurzaam merk waarbij maatwerk mogelijk is.

Het aanbod veruitwendigt ook Rita's voorkeur en liefde voor bepaalde items. Zo is ze zelf zot van sjaals, kleine tasjes en vormen juwelen voor haar de perfecte finishing touch van een outfit.

Dat maatwerk bleek doorheen de jaren een extra troef. Al meer dan 25 verkooppunten werken met Rita samen voor een eigen La Petite Rooze collectie. De verkooppunten kiezen een bepaalde collectie(s) en op basis van hun eigen concept kunnen ze kleuren en afwerking personaliseren.

En de vraag naar samenwerkingen groeit nog steeds. 'Ieder verkooppunt past perfect bij La Petite Rooze en dat is belangrijk. Ik ben dan ook heel dankbaar met iedere samenwerking en de steun die ik ontvang van de verkooppunten.'

Ook de in 2018 gelanceerde babycollectie Liena is een succes en zal generaties lang gekoesterd worden. Liena is de eerste collectie binnen het nieuwe concept 'Luxury Handmade Crochetwear by La Petite Rooze', waarmee Rita haakwerk opnieuw een modieuze, unieke en eigentijdse twist wil geven. En waar ze hoopt snel een vervolg aan te kunnen breien of liever haken ...

Persoonlijk advies

Maar Rita doet meer dan enkel en alleen mooie collecties creëren. Ze gaat oprechte gesprekken aan met haar klanten. Een eigen stijl overstijgt trends maar is niet eenvoudig voor jezelf te vinden. Om haar klanten nog beter te kunnen helpen, volgde Rita een opleiding Kleur- en Stijlconsulente.

Rita werkte ook mee aan het boek Kleur van Nadine De Deken, waarvoor ze per kleurtype een uniek set juwelen ontwierp.

In het najaar van 2018 lanceerde Rita haar workshops rond kleur, stijl en juwelen. In kleine groepjes inspireert ze vrouwen, moedigt ze hen aan om hun eigen stijl te vinden en laat ze hen naar huis gaan met een goed gevoel. Wie graag individuele coaching krijgt, kan haar inschakelen voor een coaching garderobeplanning, stijl en juwelen of personal shopping.

Rita 'La Petite Rooze is uitgegroeid van een klein juwelenmerk tot een merk dat vrouwen helpt om zich (opnieuw) goed te voelen. Als Kleur- en Stijlconsulente help ik klanten in de winkel en tijdens workshops heel gericht en dat is erg waardevol. De kennis die ik heb opgebouwd, helpt ook bij het creëren van nieuwe collecties waarbij we nu nog meer aandacht hebben voor de verschillende kleurtypes en zo voor iedere vrouw iets bijzonders kunnen maken.'

Vier samen met ons vijf jaar La Petite Rooze

Elke dag opnieuw ben ik dankbaar, maar ook oprecht verwonderd over het merk dat La Petite Rooze vandaag is.

Terugblikken op vijf jaar doet iets met een mens, maar geeft tegelijkertijd ook kracht en energie om er opnieuw vijf jaar en meer voor te gaan. 

Rita wil iederen bedanken en nodigt jullie graag uit voor de lenteopendeur op 15, 16 en 17 februari. Ontdek bij een glaasje en hapje onze lentecollectie 2019, de collectie Ella en babylijn Liena.

Van harte welkom!

27 januari 2019

Terug naar overzicht